phone numbers

جهت آموزش تعمیر موبایل لازم است درمورد ساختار فیزیکی گوشی های موبایل و قطعات داخلی آن ، مانندقطعات بر روی یک برد آشنایی داشته باشیم.برد های موبایل به دلیل ساختار فشرده و پیچیده ای که دارند داری طراحی متفاوت نسبت به سایر بردهای الکتریکی می باشند.این بردها دارای 7 لایه بوده که از داخل هر کدام از این لایه ها مدارهای مختلف عبور داده شده اند و این مدار ها در قسمت هایی از برد به هم متصل می شوند که به این قسمت ها متالیزه گفته می شود
خازن:این قطعه بسته به این که در چه مداری از آن استفاده می شود دارای کاربرد های مختلفی
می باشد.ولی در حالت کلی به عنوان یک ذخیره کننده ولتاژ مورد استفاده قرار می گیرد.برای مثال فلش دوربین رو تصور کنید که به ولتاژ بالایی نیاز دارد.این ولتاژ بالا را خازن تامین می کند.
مقاومت:این قطعه به عنوان یک کاهش دهنده ولتاژبه حساب می آید.مثلا برای قطعاتی که نیاز به ولتاژی کمتر از ولتاژ باتری دارند در مدار آنها این عمل انجام می شود.
سیم پیچ یا سلف:سلف یا سیم پیچ قطعه ای است که بیشتر از آن در مدارات فرکانسی استفاده می شود.این قطعه کاربرد های گوناگونی دارد که میتوان به عنوان فیلتر و یا تطبیق امپدانس دو مدار با یکدیگر و
همچنین به عنوان یک ذخیره کننده ولتاژ نیز استفاده شود.
دیود:قطعه ای دوپایه که نقش محافظتی و تثبیت کنندگی ولتاژ دارد. و عبور جریان در آنها یک طرفه می باشد.و دارای انواع مختلف می باشد.
ترانزیستور:قطعه ای 3 پایه که بسته به اینکه در چه نوع مداری استفاده شود کارکرد متفاوتی دارد.
از ترانزیستور ها بیشتر به عنوان تقویت کنندگی و سویچینگ استفاده می شود.
IC:قطعه ای می باشد که از مدارات مجتمع تشکیل شده است و در درون هر یک قطعات بسیار زیادی با چینش مناسب قرار گرفته اند.آی سی ها بسته به کارشان عمل کرد های متفاوتی دارند.

برد های موبایل را به سه قسمت یا بلوک اصلی تقسیم بندی میکنند که عبارتند از:
قطعه  Radio Frequen:
قطعه  Analog Frequency
قطعه Base Band

قطعه(radio frequn(RF

 قطعات متعلق به آن در قسمت بالای برد گوشی قراردارد.این قطعه درواقع وظیفه دریافت فرکانس های GSM از دکل های BTS مخابرات را داردو پس از دریافت این فرکانس ها اطلاعات موجود در داخل انها را جداسازی کرده و به قسمتهای مورد نظر در گوشی ارسال می کند.
این بلوک شامل چنین قطعاتی است :
آنتن, سوئیچ آنتن , فیلتر های SAW ، آی سی RF ، کریستال26مگاهرتز  VCO، آی سی PF یا PA
آنتن:که در حقیقت وظیفه دریافت فرکانس ها از دکل های BTS را بر عهده دارد.
سوئیچ آنتن:این قطعه موبایل شما رادر حالت فرستنده و گیرنده قرار می دهد و بین این دو حالت سویچ می شود.
فیلتر های SAW :وظیفه فیلترینگ و نویز گیری را بر عهده دارند و به فرکانس هایی غیر از فرکانس های GSM اجازه ورود به گوشی شما رو نمیدهند.
آی سی RF این آی سی وظیفه مدولاسیون و دمدولاسیون رو بر عهده دارد.آی سی PF :این آی سی وظیفه تقویت فرکانس های ارسالی را بر عهده دارد و فرکانس یا امواج را به سمت سوئیچ آنتن ارسال میکند تا سوئیچ انتن نیز به کمک آنتن گوشی این فرکانس ها رو در فضا منتشر کند.
Vco:این قطعه در حقیقت وظیفه تبدیل یک فرکانس به فرکانسی دیگر را بر عهده دارد.برای درک بهتر کار VCO زمانی را فرض کنید که شما در حال مکالمه با گوشی هستید.در این حالت شما از نزدیک ترین دکل BTS فرکانس ها را دریافت می کنید حال اگر شما درحال حرکت باشید و از دکل BTSکه اطلاعات را دریافت می کنید دور شوید و به دکل دیگر نزدیک شوید باید ارتباط شما با دکل قبلی قطع و فرکانس ها را از دکل جدید و نزدیکتر دریافت کنید. اما از انجایی که دکل های BTS دارای فرکانس های متفاوتی هستند در حالت عادی شما قادر به دریافت فرکانس ها از دکل جدید نمی باشید و ارتباط شما قطع خواهد شد. برای رفع این مشکل در برد گوشی ها قطعه ای به نام VCO طراحی و ساخته شده است.VCO فرکانس های قبلی را با فرکانس های جدید مطابقت میدهد و شما بدون هیچ مشکلی میتوانید فرکانس ها را دریافت کنید


قطعهAF
این بلوک شامل قطعاتی همچون( آی سی Audio صوت) , بلندگو و میکروفون می باشد. در قسمت قبل گفته شد که اطلاعات از آی سی RF به سمت بلوک AF فرستاده می شوند.در این بخش اولین قطعه ای که اطلاعات وارد آن می شوند آی سی صوت می باشد.
آی سی Audio یا صوت:این آی سی با نام COBBA نیز شناخته می شود و وظیفه اصلی آن تبدیل اطلاعات دیجیتال به انالوگ و بلعکس می باشد.در حقیقت این آی سی اطلاعاتی که از آی سی RF دریافت می کند و به صورت دیجیتال می باشد را به آنالوگ تبدیل کرده و به سمت بلند گوی گوشی می فرستد و در این حالت است که ما قادر به شنیدن صدای شخصی هستیم که در حال صحبت با ما می باشد.حال برای اینکه ما نیز قادر به صحبت کردن باشیم و صدای ما توسط شخصی که پشت خط می باشد شنیده شود باید صدای ما از طریق میکروفون دریافت شود.میکروفون اصوات را به امواج الکتریکی تبدیل میکند و به سمت آی سی صوت میفرستد.ای اس صوت این امواج را که به صورت آنالوگ هستند, به دیجیتال تبدیل می کند و به سمت آی سی RF در بلوک RF ارسال می کند توجه داشته باشید که آی سی صوت در همه گوشی ها به صورت یک آی سی منفرد قابل رویت نیست. به عنوان مثال در 1100 نوکیا این آی سی به همراه 3 آی سی دیگر  آی سی واحدی به نام UEM را تشکیل میدهند


قطعهBase Band
این بلوک شامل واحد هایی همچون واحد MCU , واحد UI و واحد منبع تغذیه و شارژینگ می باشد. قطعات متعلق به این بلوک معمولا در قسمت میانی برد گوشی به پایین یافت می شوند، مثل :
آی سی CPU , آی سی های حافظه ای , آی سی پاور و آی سی شارژ , آی سی بلوتوث و آی سی رادیو FM

آی سی CPU :این آی سی همان کاری را در گوشی انجام میدهد که در تمامی برد های الکتریکی انجام میدهد و آن چیزی نیست جز پردازش اطلاعات. و تمامی قطعات به نحوی با این آی سی در ارتباط می باشند.
آی سی های حافظه ای:در موبایل از سه نوع آی سی حافظه ای استفاده می شود: آی سی RAM آی سیFLASH- آی سی E2PROM
آی سی RAM :یک حافظه کوتاه مدت و موقت می باشد که برای نگه داری اطلاعاتبه صورت کوتاه مدت مورد استفاده قرار می گیرد. این حافظه تا زمانی که تغذیه شود توانایی نگه داری اطلاعات را دارا می باشد و به محض خاموش شدن گوشی اطلاعات آن نیز پاک می شود.
آی سی FLASH :یک حافظه بلند مدت می باشد که بدون ولتاژ قادر به نگه داری اطلاعات می باشد. این حافظه همان حافظه ای است که سیستم عامل گوشی بر روی آن ذخیره و نگه داری می شود.
آی سی RAM :این یک حافظه کوتاه مدت و موقت می باشد که برای نگه داری اطلاعاتبه صورت کوتاه مدت مورد استفاده قرار می گیرد. این حافظه تا زمانی که تغذیه شود توانایی نگه داری اطلاعات را دارا می باشد و به محض خاموش شدن گوشی اطلاعات آن نیز پاک می شود
آی سی FLASH:یک حافظه بلند مدت می باشد که بدون ولتاژ قادر به نگه داری اطلاعات می باشد. این حافظه همان حافظه ای است که سیستم عامل گوشی بر روی آن ذخیره و نگه داری می شود.
آی سی E2PROM:یک حافظه بلند مدت می باشد که برای نگه داری اطلاعات جانبی گوشی از قبیل دفترچه تلفن , پیام ها , تصاویر ... و تمامی اطلاعاتی که شما در گوشیتون ذخیره می کنید می باشد.این حافظه همون حافظه گوشی یا Phone memory می باشد.
آی سی پاور:یکی از مهمترین آی سی های گوشی آی سی پاور است که وظیفه آن فراهم کردن ولتاژ لازم برای قسمت های مختلف گوشی می باشد. این آی سی تنها آی سی هستش که هیچ وقت خاموش نمی شود و فقط توان مصرفی آن در حالت های مختلف متفاوت می باشد. در حقیقت آی سی پاور با دریافت ولتاژ از باتری توان مصرفی قطعات مختلف گوشی را تامین می کند.
آی سی شارژ:این آی سی که با نام های chaps و TAHVO نیز شناخته می شود و وظیفه شارژ باتری در هنگامی که آداپتور به گوشی متصل می شود را بر عهده دارد.
آی سی: Bluetoothاین ای اس وظیفه ارسال و دریافت امواج Bluetooth را بر عهده دارد
آی سی رادیو: FM وظیفه دریافت امواج FM و پردازش آنها در گوشیتون رو بر عهده دارد تا از طریق اون بتونید کانال های رادیویی رو از طریق گوشیتون دریافت کنید.