اولین و تخصصی ترین مرکز آموزش تعمیر لوازم برقی و خانگی در تهران
به همراه داشتن کارت واکسن برای دوره های حضوری الزامی است!
مرکز آموزشی پیشتاز الکترونیک ،دراین مرکز آموزشی به صورت حرفه ای و به راحتی می توانید لوازم الکترونیکی و برقی هرنوع برند و مارکی را تعمیر نمائید. از جمله این لوازم برقی می توان جاوربرقی، ظرف شوئی، لباس شوئی، یخچال و یخچال فریزر،ماکروفر و توستر، کولر گازی و اسپیلیت، همزن، اجاق گاز، آبگرمکن، ترازو دیجیتال، تصفیه آب و...
امکانات و توضیحات بیشتر دوره آموزش تعمیرات لوازم خانگی:

سرفصلهای آموزشی:
- آشنایی با انواع قطعات الکترونیکی بر روی انواع لوازم خانگی
- آشنایی با نحوه تست و تعویض قطعات الکترونیکی
- آشنایی با انواع ابزارهای تعمیرات لوازم خانگی
آموزش تعمیرات جاروبرقی

جاروبرقی دارای انواع گوناگون می باشدولی بیشتر آنها دارای یک پنکه یا مکنده قوی می باشندکه با مکش هوا با سرعت بالا ازیک محفظه کوچک به داخل کشیده می شود و زباله ها از جمله خاک ، ذرات ریز و خاشاک از طریق این مکش به داخل کشیده شده و بوسیله فیلتر این آلودگی گرفته شده و در کیسه ذرات غوطه ور در هوا را می گیرد. زمانی که این فیلترغبار زیادی بگیرد و فشرده شود هوا از آن عبور نمی کند در نتیجه برای مکش فشار بیشتری به موتور می آید و از کارایی آن کاسته می شود.برای رفع این مشکل جاروبرقی های ساخته شده اند که به جای فیلتردارای منبع آب بوده که ذرات و زباله های غوطه ور در هوا به سطح آب برخورد کرده درآن ته نشین می شوند وبراحتی می توان آب کثیف شده را بیرون ریخت.در این حالت دیگر به نیازی به فیلتر نیست و به همین دلیل این ماشین ها بسیار مقاوم و دارای شکل تخم مرغی می باشند . البته انواع دیگری از جارو ها با برس گردان جهت جارو کردن فرش و موکت ،جهت جدا کردن موادی که به فرش چسبیده می شوند ساخته شده است و نوع های متفاوت دیگری که با تنظیم ارتفاع جارو برای تمیز کردم فرش های با ضخامت بالا به کار برده می شوند. و انواع هوشمند جاروبرقی های تولیدی که به طور منظم اتاق را پاکیزه می کنند نیز جدیدترین محصولات این نوع دستگاه می باشند. جاروبرقی ها به برق بالا نیاز دارند به همین دلیل با برق شهری کار می کنند و مبدلی جهت کاهش ولتاژ برق مصرفی داخل خود ندارند.
- آشنایی با معماری بردهای ماشین لباسشویی وظرفشویی و نحوه عملکرد قطعات روی برد
- آشنایی با انواع عیوب ماشین لباسشویی و ظرفشویی
- آشنایی با انواع ارور های ماشین لباسشویی و ظرفشویی
- آشنایی با نظافت و برداشتن چسب و جدا کردن برد از دستگاه
- نحوه عیب یابی و تست برد با جدیدترین تجهیزات روز دنیا در مجهزترین لابراتوار تعمیرات
- نحوه روشن کردن برد انواع لباسشویی و ظرفشویی روی میز تعمیرات
آموزش تعمیر ماشین ظرف شوئی

ماشین ظرف شوئی دستگاهی برای شست و شو ظرف های کثیف طراحی شده است. به این شکل که ابتدا ظرف ها را در قفسه های داخل ماشین قرار داده بعد ماده شوینده را داخل قسمت مخصوص ریخته بعد با تنظیم درجه مورد نظر برای شست وشو ماشین را روشن می کنیم .این ماشین در واقع طی 8مرحله که به ترتیب شامل پرکردن آب در لگن مخصوص – حرارت دادن آب تا دمای معین-پرتاب فواره های آب – خالی کردن آب آلوده-پاشش دوباره آب به ظرف ها جهت آبکشی-حرارت یا هوا دادن برای خشک نمودن ظروف می باشد.

چگونگی تشکیل سرما در یخچال
عملکرد خنک کردن یا ایجاد سرما در یخچال با عملکرد موتور آن صورت می گیرد به این صورت که با روشن شدن موتور ،پیستون داخل کمپرسور در درون سیلندر به جهش درآمده به طور مرتب گاز را از لوله برگشت می گیرد و بافشار زیاد وارد لوله رفت که در پشت یخچال و به اسم رادیاتور یا کندانسور است می کند.فشار زیاد باعث گرم شدن گاز شده که در کندانسور کمی از حرارت آن کم می گردد.برای راه یافتن بهتر گرمای گاز فاصله رادیاتور تا دیواره مقدار 25 سانتی متر باید باشد. گاز خنک شده با عبور از درایر خشک می شود و به دلیل اینکه لوله خروجی دارای فیلتر است و سطح مقطع لوله مویین خیلی کوچک است گاز در شرایط فشار زیاد قرار گرفته و به حالت مایع در می آید.
در این شکل با دارای دمای زیادی است که باگذر از لوله های جایخی بدلیل اینکه سطح مقطع جدید به مراتب بزرگتر از سطح مقطع لوله مویین است شروع به تبخیر می نماید و به علت تبدیل شدن مایع به گاز فرایند گرماگیر ایجاد کرده باعث ایجاد سرما می شود.گاز از طریق فشار کمپرسور عبور می کند و از خروجی توسط لوله ای به کمپرسور برمی گردد.این فعالیت تا زمانی که یخچال سرد شود ادامه دارد تاوقتی که در اثر سرمای بیشتر مدار توسط ترموستات قطع می گردد.دما داخل بین 1تا 7 درجه سانتیگراد می گردد.و در قسمت مرکزی به حدود15- می رسد.
آموزش تعمیرات یخچال و فریزر ساید بای ساید

-
آشنایی با انواع سیستم های سرمازایی در انواع یخچال و فریزر
- آشنایی با انواع سیستم یخساز در انواع یخچالهای ساید
- آشنایی با انواع سنسورهای موجود در انواع یخچال و فریزر
- آشنایی با انواع بردهای الکترونیکی موجود در انواع یخچال و فریزر
- آشنایی با انواع قطعات الکترونیکی روی بردهای یخچال
- نحوه تست و عیب یابی بردهای یخچال روی میز تعمیرات
- نحوه تست و عیب یابی پنل جلوی یخچالهای ساید
- نحوه عیب یابی و شناسایی انواع ارورهای یخچالهای ساید
- آشنایی با سیستم دیفراست و برفک زدایی یخچالها
آموزش تعمیرات ماکروفر و تعمیر توستر

-
آشنایی با معماری و نحوه عملکرد انواع مایکروفر
- آشنایی با قطعات و مدارات الکترونیکی مایکروفر
- نحوه تست و عیب یابی بردهای الکترونیکی مایکروفر
- نحوه تست و عیب یابی مگنترون
- نحوه تست و عیب یابی ترانس قدرت highvoltage
- نحوه تست و عیب یابی کپسیتورcapacitor
- نحوه تست و عیب یابی سنسورهای موجود در مایکروفر
- نحوه تست و عیب یابی موتور گریل و سینی مایکروفر
- بر طرف کردن مشکلات صفحه کلید
- نحوه تست و عیب یابی نمایشگر مایکروفر
- برطرف کردن مشکلات سوییچ درب
اجاق های مایکروفر چگونه کار می کنند؟
ایجاد حرارت یکی از رایج ترین روش ها در پخت مواد غذایی جهت مصرف است.در روش معمول پخت مواد غذایی گرما از منبع اصلی خارج وبه ماده غذایی وارد می گردد در صورتی که در ماکروفر حرارت در داخل خود ماده باعث پخت می گردد.
روش کار در ماکروفر به این صورت است که امواج یک میدان متناوب مغناطیسی توسط مگنترون ایجاد می کنند که مولکول های قطبی (آب،پروتئین،چربی) با تغییرات سریع متناوب الکتریکی یک شکل می شوند و تقریبا 245 بار در ثانیه حول یک محور نوسان می کنند این نوسانات باعث اصطکاک بین مولکل ها گشته و در نتیجه باعث تولید انرژی و گرم شدن غذا می گردد در حالی هیچگونه گرمایی را متوجه ظرف غذا نشده و ظرف خنک است . این وسیله در خانه ها و رستوران ها و... با استفاده زیاد مواجه شده و علت آن هم استفاده آسان و زمان کم پخت آن است.
آموزش تعمیرات کولر گازی و اسپیلیت

- آشنایی با انواع کولرهای گازی یک تکه و دو تکه
- آشنایی با سیستم سرمازایی و گرمازایی انواع کولرهای گازی اسپیلت دو تکه و ایستاده
- آشنایی با مدارات پنل داخلی کولرهای گازی
- آشنایی با انواع موتورهای تکفاز و سه فاز کولرهای گازی
- آشنایی با انواع قطعات و مدارات الکترونیکی انواع کولرهای گازی
- آشنایی با انواع سنسورهای موجود در کولرهای گازی
- نحوه تست و عیب یابی مدارات الکترونیکی انواع کولر
- آشنایی با انواع مدارات تغذیه و اینورتر انواع کولر
- شناخت و عیب یابی انواع ارورهای انواع کولر
- نحوه تست و عیب یابی بردهای انواع کولر روی میز کارگاه تعمیرات
کولر گازی نیز مانند یخچال وسیله ای است که باتغییر گاز به مایع و فرایند گرماگیر باعث افزایش فشار و ایجاد سرما می گردد. عملکرد این سیستم نیز مانند کار کمپرسور است به این ترتیب که با گرم کردن گاز،گاز با فشار وارد لوله رفت می گردد برای رفع دمای تحت فشارو کاهش آن ،گاز را وارد کندانسور کرده و هوایی که توسط پروانه کندانسوربه آن می رسد ،گرمایی که از مستعد و گذر لوله های عبوری می باشد را به محیط خارج هدایت می نماید.
در این حالت گاز مقداری سرد می شود. گاز پس از عبور از کندانسور از درایر عبور کرده تا رطوبت ورسوبات از جداره های داخلی لوله کندانسور از آن جدا شوندو گاز خشک و بدون رطوبت بعد از درایر وارد لوله مویی می گردد. به دلیل اینکه سطح مقطع لوله مویی کمتر از سطح کندانسور و ورودی درایر است،گاز تحت شرایط فشار بالا قرار گرفته و به شکل مایع تغییر وضعیت می دهد. فشار کمپرسور گاز مایع را لوله عبورو وارد اوپراتیور می نماید.اوپراتیور دارای سطح مقطع بیشتری است و برای گاز داخل شرایطی را فراهم می کند که به بیرون فوران کرده و تولید سرما نماید.
توجه: کلیه کلاس ها به صورت خصوصی بوده و تنها عیوب الکترونیکی لوازم خانگی تدریس می گردد.
در بخش های آموزشی تعمیرات لوزام خانگی بیشتر روی بوردها و ارتباط بورد با مکانیک بررسی می گردد.در طول کلاس های آموزشی کارآموز می تواند بردهای برندهایی که مورد نظر دارد بهمراه بیاورد. این کلاس های آموزشی به صورت کاملا عملی انجام می شود.
- خوابگاه برای دوستان شهرستانی در نظر گرفته شده است.
- یک هفته قبل از شروع دوره فرصت ثبت نام می باشد.
- آموزش لوازم خانگی شامل جدیدترین مدل های موجود در بازار می باشد.
پیشتاز الکترونیک اولین آموزشگاه استاندارد در ایران
با مدرک بین المللی
مراحل ثبت نام:
- ابتدا در سایت با یکی از کلیدهای میانبر وارد فرم ثبت نام شده و نام و دوره درخواستی خودرا درج نمایید
- منتظر تماس مشاورین آموزشی پیشتاز الکترونیک باشید
- در صورت اطمینان از دوره آموزشی خود مبلغ 100 هزار تومان جهت رزرو کلاس به شماره کارت6273,8110,8989,6358 به نام شرکت پیشتاز مدارآسیا واریز نمایید.
- پس از واریز حتما شماره پیگیری و 4 رقم آخر کارت خود و نام و دوره آموزشی را به شماره 09195639197 پیامک و یا واتساپ نمایید.
برای اطلاع بیشتر در ساعات اداری با شماره 02166945068-02166574355
تماس حاصل فرمائید.
آموزش تعمیرات کلیه بردهای لوازم خانگی مانند تعمیرات لباسشویی و تعمیرات ماشین ظرفشویی و تعمیرات مایکروفر و تعمیرات کولرگازی اسپیلت و تعمیرات یخچال ساید بای ساید و تعمیرات تلویزیون و تعمیرات گیرنده دیجیتال و تعمیرات انواع پاور و منابع تغذیه سوییچینگ و جوش اینورتر و تعمیرات پکیج یا شوفاژ دیواری را در دوره آموزشی مهندسی معکوس با گرایش لوازم خانگی فرابگیرید ودر پایان دوره مدرک بین المللی دریافت نمایید |
پاورقی
ماشین ظرف شوئی چگونه کار می کند؟

مکانیسم کنترل
در اکثر ماشین های ظرف شوئی این قسمت به صورت یک سیستم کنترل الکترونیکی در پشت صفحه کنترل قرار دارد.این قسمت در واقع زماندهی و عملکرد ترتیبی را برعهده دارد به این صورت که زمان مناسب پاشش آب ، پخش ماده شوینده،خارج کردن آب فاضلاب و... را کنترل و به موقع مناسب انجام می پذیرد.مدل های امروزی از سیستم کنترل قفل کودک نیز بهره می گیرند.
شیرورودی وپمپ
شیرورودی مکانی است که آب شهری یا همان آب لوله کشی را وارد ماشین ظرف شوئی می کند .ابتدا زمانی که شیرورودی روشن می شود نیازی به پمپ نیستو فشار آب اولیه برای پرکردن لگن یا همان حوضچه ماشین کافی است .
پمپ کلیدی ترین قسمت ماشین است که توسط الکترو موتور به حرکت رو می آورد.پمپ ماشین ظرف شوئی طی دو مرحله انجام می شود:1- وقتی که آب بافشار به سمت بازوهای آب پاش می رود2- زمانی که مرحله ای که فاضلاب ماشین به سمت خروجی ماشین می خواهد هدایت شود.
قسمت پمپ در زیر لگن یا همان حوضچه و دقیقا در مرکز ماشین قرار دارد.ماشین های ظرف شوئی به طور عمده دارای دو نوع پمپ ،حرکت مستقیم و برگشت پذیر می باشد.حالت استقراراین پمپ ها اکثرا عادی است.پمپ حرکت مستقیم در یک جهت حرکت می کند و برای چرخش جریان از بازوهای آب پاش برای تغییر جریان انجام می گیرد که از سولونیدها برای این کار استفاده می شود . پمپ های برگشت پذیر معمولا به صورت افقی برای آن قرار دارند.
*هدف ساخت ماشین های ظرف شوئی راحتی و آسایش بیشتر است ولی به عنوان کاربر نیز وظیفه شمااست که از آن به نحو احسن استفاده کنید و باید نکات را رعایت کنید:
-جهت استفاده از مواد شوینده دقت کنید و سعی کنید شوینده مخصوص را تهیه نمائید زیرا این امکان وجود دارد که استفاده ازمواد شوئنده معمولی کف زیادی تولید نماید و از ماشین سرریز نماید.
-حجم مناسبی را داخل ماشین ظرف شوئیی قرار دهید و بیش از اندازه آن را پر نکنیدتا فضای مناسب جهت پرتاب آب بروی ظرف ها وجود داشته باشد و ظرف ها رابه سمتی قرار دهید که قسمت های کثیف تر رو قرار گیرند.ظرف های استیل و نقره را دقت کنید زیرا دو فلز درکنار هم در یک محیط مرطوب باعث خوردگی آن می گردد.
- ظروف هم شکل مانند کاسه و قاشق و ... را از هم جدا نموده و داخل ماشین قرار دهیدتا آب به همه قسمت های داخلی آن وارد شود.
-ظروفی که شکنندگی بالایی دارند و از چینی نازک تهیه شده اند و همینطور ظروف چوبی را داخل ماشین قرار ندهید زیرا احتمال لب پر شدن انها در اثر ضربه وجود دارد.
-در ساعاتی از روز از ماشین ظرف شوئی استفاده کنیدکه آب دارای فشار خوبی می باشد و سعی کنید همزمان ماشین لباس شوئی و ظرف شوئی باهم روشن نباشد تاآب به حد کافی به ظرف ها برسد.
-چناچه شهر شما دارای آب سخت (دارای املاح زیاد) می باشد از ماده شوینده بیشتری استفاده نمائید.
-ظرف های پلاستیکی را در قسمت پائین قرار ندهید زیرا مقع خشک کردن احتمال خراب شدن آن براثرحرارت می باشد.
-شاید تعجب کنید ولی ظرف های غذا را قبل از قراردادن داخل ماشین تمیز نکنید زیرا ماشین ظرفشوئی طوری طراحی گردیه است که برای تنظیم کردن PH محیط به خرده های از غذا که روی ظرف می باشد نیاز دارد.
-از قرار دادن ظروف کریستالی داخل ماشین خودداری کنید علت هم وجود سرب در این ظروف است که ب محیط شیمیایی داخل واکنش نشان می دهد.
-ظروف آلومینیومی را نیز سعی کنید داخل ماشین قرار ندهید زیرا این ظروف در اثر شسته شدن رنگشان ازبین می رود.
-ظروف تفلون نیز براساس اعتقاد سازندگان به دلیل مواد شیمیایی شوینده های که در داخل ماشین استفاده می شود به مرور و در دراز مدت خراب می شود.
*ماشین های ظرف شوئی عمل استرلیزه را انجام نمی دهد(استرلیزه کردن باید تحت فشار و بخار121 درجه صورت گیرد)در صورتی که ماشین های ظرف شوئی تنها در 75 سانتیگراد فعال می شوند.
اجزای تشکیل دهنده یخچال:
اجزای مکانیکی
1-کمپرسور: از اجتماع چندین دستگاه مکانیکی شامل میل لنگ،پیستون و سوپاپ می باشد.که عملکرد هریک به دیگری وابسته است به این صورت که با شروع کار موتور آسنکرون که داخل کمپرسور قرار دارد میل لنگ شروع به کار کرده و به چرخش در می آید و در نتیجه پیستون هم مثل یک تلمبه عمل کرده و با باز و بسته سوپاپ گاز داخل سیلندر و لوله ها به گردش در می آید.گاز نیز طی عمل رفت و برگشت به طور مرتب میکده و باز می گردد وبافشار وارد لوله می گردد.عمل گاز سرماسازی به طور مدام در حال حرکت می باشد.روی بدنه کمپرسور سه لوله 1- لوله رفت یا فشار گاز2-لوله برگشت یا مکش3- لوله کور یا لوله مخصوص شارژ گازوجود دارد.
2-کندانسور(رادیاتور خنک کننده):گاز در کمپرسور تحت فشار قرار داردتا جهت حرکت در لوله آماده شود حرارت گاز افزایش یافته و اگر به روشی این گرما از گاز ازدست نرودعمل سرماسازی مختل می شود.به همین دلیل گازی که تحت فشار است داخل لوله های مارپیج مانندیمی گردد که مکان آن در پشت بدنه اصلی یخچال قرار دارد.
3-فیلتر یا درایر:گاز پس از عبور از کندانسور جرم های آن را حمل و یا گاز دارای رطوبت باشد،و حتما باید از سرماسازی خشک و پاک گردند.برای همین منظور بعد از رادیاتور از فیلتر عبور می کند درایر دو لوله ارتباطی دارد که یکی سطح مقطع بزرگتردارد و که به قسمت خروجی کندانسور وصل می گردد و دراین قسمت دارای شبکه های توری ریز به منظور عدم حرکت جرم یا جداره های خراب می باشد.لوله دوم درایر دارای سطح مقطع کمتری دارد تا گاز با فشار زیادی خارج گردد.
سیلیکات یا سیلیکاژل ماده پرکننده درایر است که دارای خاصیت رطوبت زدایی داشته و گاز پس از عبور رطوبت را تماما از دست می دهد و خشک می شود. به مرور بر اثر کارکرد زیاد رنگ قهوه ای این مواد به تیرگی و سیاهی می گراید و زمانی که این اتفاق می افتد پیشنهاد می گردد با تعویض کمپرسور شارژ گاز مجدد یخچال نیز تعویض شود تا سرماسازی با کیفیت مطلوب تری انجام گیرد.
4-اواپریتور( محفظه تولید یخ): آلومینیوم بهترین ماده فلزی در انتقال سرما می باشد و معمولا جایخی از لوله های مارپیچ این ماده ساخته شده است.وبا بسته شدن در جایخی هوا درون جایخی مسدود می گرد. تبخیر مدام سرما در جایخی دما به شدت کاهش می دهد و باعث حالت انجماد در این قیمت می گردد و هر ماده غذایی که در این قسمت قرار گیرد یخ می زند.لوله های ورودی جایخی یا اواپریتور خیلی کوچک و باریک می باشد و نقطه اتصال به لوله مویی است.لوله خروجی جایخی سطح بیشتری دارد و جهت برگشت کمپرسور تعبیه شده است.
5-کاپیلاری تیوب(لوله مویی):این لوله دارای قطر بسیار کمی می باشد ب همین دلیل نام لوله مویی روی آن اطلاق می گیرد.مکان آن بین خروجی فیلتر و ورودی جایخی است. مقدار قطر و طول ان در مقدار کمیت و کیفیت سرمای ایجاد شده بسیار مهم است.در شکل زیر مجموعه قطعات مکانیکی که شامل: کمپرسور ،کندانسور،لوله مویی ،درایر و جایخی وجود دارد.
اجزای الکتریکی یخچال
1-موتور الکتریکی: موتور الکتریکی یکی از داخلی کمپرسور می باشد.موتور یخچال از نوع آسنکرون می باشد و در یخچال های گوناگون خازنی و بدون خازن استفاده می شود.سرخروجی موتور از بدنه کمپرسور به دیگر اجزای الکترونیکی متصل است.که معمولا دارای سه سر خروجی ،یکی جهت سیم پیچ اصلی ،دیگری مربوط به سیم پیچ کمکی و سومی هم بین اصلی و کمکی اشتراک ایجاد می کند.که روی بدنه بعضی از کمپرسورها حرفی خاص سر سیم ها را از یکدیگر جدا می کند.
2-ترموستات( اتومات):کنترل سرما در یخچال توسط این جز صورت می گیرد.اجزای اصلی آن شامل: بدنه فلزی،کنتاکت های اتصال،فانوسک محتوی گاز،لوله مویی ،لوله بلو،فنر و اهرم ها ،پیچ تنظیم
لوله بلوی ترموستات را به قسمت زیر ویا سقف جایخی وصل می شود و با جایگزینی ترموستات در حالت اتصال کمپرسور به کار می افتد.با خنک شدن جایخی گاز درون لوله بلو،لوله مویی و فانوسک آن کاهش حجم می دهند و کوچک می گردد و با این حالت به اهرم فشار آورده به سمت پایین کشیده شده و باعث خاموشی موتور می شود.با خاموش شدن موتور سرمای محیط یخچال و جایخی کاهش می یابد وگاز درون فانوسک بیشتر شده و بر اثر گرما فانوسک بزرگتر می گردد.با بزرگ شدن دوباره کلید استارت ترموستات وصل شده و دوباره به راه می افتاد...برای تنظیم سرمای داخل یخچال نیز با درجه ای که روی ترموستات نصب است و در واق اهرم کنترل حجم فانوسک است انجام می گیرد.
3-رله استارت یا رله انداز موتور:آسنکرون بکار گرفته شده درمجموعه کمپرسوراز انواعی است که سیم پیچ استارت تنها در لحظه کار یا راه اندازی دارای کارکرد بوده و بعد از آن از مدار خارج می گردد.در این نوع سیم پیچ کمکی در آنها توسط کلید گریز از مرکز صورت می گیرد.
تغذیه سیم پیچ اصلی در مسیر رله استارت در خارج از کمپرسورقرار گرفته شده تغذیه می گردد.
اجزای اصلی رله استارت شامل :بدنه ( از جنس با کلیت)،بوبین ( سیم پیچ)،اهرم فلزی سرگرد یا سرتخت،کنتاکت های اتصال،مادگی های اتصال رله به موتور.
همانگونه که بیان شد سیم پیچ رله استارت با سیم پیچ اصلی به صورت سری قرار گرفته است.به این صورت که در لحظه اول به گشتاور بالایی برای حرکت نیاز دارند.با ایجاد میدان مغناطیسی بالا در این دو سیم پیچ و رسیدن به مقدار معین اهرم فلزی درون رله بطرف بالا جذب می شود و اتصال کنتاکت های 3و4مانند شکل انجام می گیرد.و در نهایت سیم پیچ کمکی وارد مدار می گردد و شروع به ایجاد گشتاور می نماید. با کمک هر دو میدان مغناطیسی موتور براه افتاده و جریان راه اندازی معادل جریان نامی موتور می شود.با کاهش جریان موتور از شبکه مغناطیسی سیم پیچ رله استارت کم می گردد و اهرم فلزی جدا می گردد و با قطع این مرحله کنتاکت های 3،4 رله از مدار خارج می گردد. مراحل گفته شده در شروع کار حرکت کمپرسور دوباره انجام می گیرد. اگر به علتی اختلالی در این مرحله ایجاد گردد کمپرسور حرکت نمی کند.
4-اورلود یا محافظ جریا دریافتی موتور:زمانی که مشکلی در موتور یخچال پیش بیاید مثلا: ضعیف بودن ولتاژ یا خرابی در مسیر گاز و... مقدار جریان عبوری افزایش و حرارت موتور افزایش و در نتیجه می سوزد به همین دلیل استفاده از اورلود یا محافظ الکتریکی ضروری است. ساختمان اورلود شامل: بدنه مخصوص،پایه های فلزی اتصال برق،صفحه حساس بی متال ،سیم فلزی از جنس کرم نیکل یا کرم آلومینیوم،پلاتین های اتصال (طبق شکل).حرارت تولید شده توسط فنر کرم نیکل بالا می رود وباعث تحریک صفحه حساس می گردد و با افزایش صفحه حساس ارتباط کنتاکت ها با یکدیگر ازبین می رود و کمپرسور خاموش می گرددپس از مدتی با کاهش دما محفظه اولود صفحه حساس مقبض گردد و ارتباط کنتاکت ها دوباره تکرار می شود و اگر مشکل وجود داشته باشد قطع خودکار اورلودتکرار می گردد.
5- سیم رابط،دو شاخه ،لامپ، سرپیج ، کلید معکوس لامپ.
*گازهای مورد استفاده در یخچال سازی (گازهای مبرد – سرمازا)
ابتدا گاز مورد استفاده در یخچال گاز آمونیاک بود ولی با توجه سمی بودن و اثر ترکیبی و خاصیت انفجاری آن و...از این ماده دیگر استفاده نمی شود و بجای آن از فریون استفاده می شود . در انواع یخچال موجود در بازار گاز فریون 12 که در ترکیب با هوا بی بو بوده و برروی فلزات اثر تخریبی ندارد و سمی هم نیست. در مناطق با دمای 60درجه این گاز سرما سازی خیلی عالی دارد و در برابر شعله آتش نمی گیرد. ولی یکی از عیوب این گاز نسبت به آمونیاک حجم بالای اشغال ان نسبت به امونیاک است.البته از نظر زیست محیطی یکی از مخرب های اصلی تخریب لایه اوزون می باشند به همین دلیل دانشمندن در حال راه جدید و جایگزین هستند در حال حاضر گازهای مورد استفاده در یخچال سازی R134Rاست. فریون مخصوص کولر گاز فریون 22 می باشد.وبه دلیل استفاده از هیدروژن در آن اثر تخریبی کمتری نسبت به دیگر گازها دارد.
برخی گازهای مورد استفاده عبارتند از : آمونیاک،فریون11،فریون12،فریون21،فریون22،فریون114،انیدرید سولفورو،متیل کلرید،انیدرید کربنیک ،اتیل کلرید...
چگونگی تولید سرما در یخچال:
در تولید سرما دو ویژگی مهم گازها باید استفاده گردد.
1-گازها تحت شرایط فشار زیاد به شکل مایع در آمده و در این حالت تغییر حالت و حال گرمادهی باعث افزایش دما می شود.
2-اگر گاز مایع در محیطی بزرگتر از محیط گذشته باشد.شکل انفجاری پیدا کرده تبخیر و دمای آن کاهش می یابد و حالت گرماگیری روی آن صورت می گیرد و سرما ایجاد می کند.
با کار کردن کمپرسور پیستون گاز را از لوله برگشت می گیرد و با فشار وارد محیط لوله رفت می نماید.فشار روی گاز حرارت آن را کم می کند. برای کاهش حرارت آن را وارد رادیاتور کرده مقداری از حرارت گاز کاسته می شود سپس با عبور از فیلتر درایرخشک و بعد از گذر از درایر و لوله مویی چون سطح کمتری دارد باعث افزایش فشار شده به شکل مایع در آمده و حرارتش نیز زیاد می گردد با عبور از لوله مویی به جایخی می رسد چون سطح مقطه جدید بزرگ است سریع خنک شده و سرما ایجاد می کند.فشار در لوله مویی زیاد است حرارت گاز هم نیز زیاد می باشد. اگر حرارت به روشی از گاز کم نشودسرما سازی در جایخی کارایی خوبی ندارد.برای حل این مشکل کارخانه های سازنده لوله برگشت را به لوله رفت جوش می دهند.
برخی کارخانه جهت کارایی بالاتر از برگشت گاز سرد به جایخی می رسانند.به این شکل که گاز مایع قبل از اتصال به جایخی کاملا سرد شده و درجایخی حداکثر کارایی را خواهند داشت.زمانی که سرما در جایخی را تنظیم می کند،براثر منقبض شدن فانوسک درون ترموستات برق کمرپسور هم قطع و عمل ایجاد تولید سرما متوقف می گردد ودمای یخچال حدود1تا7 و دمای جایخی 15- می باشد.
ذوب برفک در یخچال(دیفراست): علت ایجاد برفک ،زمانی که در یخچال باز می گردد هوای محیط وارد آن می گردد و در جایخی قطره های آب بوجود می آید که باعث ایجاد برفک در یخچال می گردد.که این عمل سرماسازی را دچار اشکال می کند.برای رفع آن بهتر است در فاصله های زمانی این برفک آب گردد.برای اینکار با خاموش کردن یخچال و ذوب کردن آن می توان اینکار را انجام داد.البته روش دومی هم قرار دادن چند لایه سیم المنت دور جایخی قرار میگیرد .
دیفراستهای گازی که امروزه به از متداول ترین روش های شکل ذوب برفک است، شیر سولنوئیدی یا شیر الکترونیکی از آن نوع است. که دارای دو ورودی و خروجی به مثابه شکل زیر می باشند ورودی Bبه طور معمول بسته است ولی با اتصال برق باز می گردد و گاز گرم ازاین مسیر به خروجی C می رود.و زمانی که به شیر الکترونیکی برق وارد نمی شود گاز سرد به قسمت Aو خروج از قسمت Cوارد جایخی شده و سرما ایجاد می کند.ولی زمانی که برق متصل می شود مسیر B باز می گردد و گازوارد محفظه جایخی می شود آن را گرم می کند.گرمای ایجاد شده برفک های بوجود آمده را ذوب می کندو پس از ذوب برفک ها ،شیر الکترونیکی قطع و مسیر Bبسته می گردد.
اشکال متفاوت زیادی برای ذوب برفک بکار می رود که امروزه کاربردی ندارند.1- قرار گیری کلید شمارش بازو بسته شدن درب تا مقدار مشخص رسید وتعیین شده رسید مدار یخچال قطع می گرددوبا افزایش دمای محیط برفک داخل ذوب می گردد.و یا تایمر مخصوص که دربازه زمانی مشخص مدار را قطع می کند و باعث ذوب برفک با سرعت بیشتر می گردد.
